CH (N) Velocity's Blue Caspian SBI a (Caspian 2011-11-28)Jag heter Britt-Marie och bor i Munkfors (Värmland) tillsammans med min man Bertil, vi har 7 birmor (kan variera lite då och då), samt 2 travhästar. Tänkte nu berätta lite kort om mig.

Köpte min första birma 1989, efter att ha sett denna ras endast en gång innan. Jag må säga att mitt hjärta smälte som en smörklick i en het stekpanna, på en gång jag såg denna vackra himalayatecknade katt. Impulsiv som jag var, och fortfarande är, visste jag att en sådan katt måste jag bara köpa. Till slut kunde jag inte hålla mig längre, så en vacker dag flyttade min första birma till vårt hem. Det var en brunmaskad hona, som fick namnet Mira. Efter det att Mira gjorde sin entré blev mitt intresse för birmakatter ännu större.

Min första birmakull såg dagens ljus 1990 och mitt stamnamn S* Respons inregistrerades i SVERAK 1991. Jag tar cirka två kullar per år. Det är jättekul med kattungar, speciellt när de börjar tulta omkring på ostadiga ben.

S* Respons Albert af Munkebol, bild från Lolli Popps kull 2011-04-22 Det allra svåraste med att vara uppfödare är att veta om katten får ett bra hem den dag den skall flytta. Jag känner det som ett stort ansvar att vara uppfödare. Trots allt är det kattens framtida öde som ligger i ens händer.

Det är viktigt att man avlar på sunda, friska katter med bra temperament, samt att man är ärlig och uppriktig gentemot den eventuelle köparen och bibehåller kontakten även efter köpet. Jag blir väldigt glad, när jag får brev samt telefonsamtal ifrån folk som köpt katt av mig genom årens lopp.

Att jag införskaffade en birma är bland det bästa jag har gjort under mitt hela liv. Jag har fått så många vänner och bekanta från när & fjärran tack vare mitt intresse för birmor och kattutställningar.
Om ni är intresserade av denna katternas Roll's Royce är ni varmt välkomna att ta kontakt med mig.

Hälsningar
Britt-Marie